Tarot

De Tarotkaarten zijn van oudsher een middel om inzicht te verkrijgen en bewustzijn over het eigen leven te vergroten. Joko van den Ingh was al van jongs af aan in contact met deze kaarten vol symboliek en zeggingskracht.  Inmiddels is zij een zeer ervaren kaartlegger. De Tarot kan antwoord geven op een specifieke vraag maar je kunt ook een meer algemene legging laten doen. 

De kaarten staan voor universele verhalen van alle tijden die verrassend actueel betekenis kunnen geven aan jouw leven van vandaag en morgen. De afbeeldingen op de kaarten zitten vol symboliek. Niet alleen de kaart zelf, maar ook de plek waarop deze terecht komt, heeft betekenis. Er zijn diverse manieren om de kaarten te leggen, waaronder het Keltisch kruis en de Levensboom. Deze laatste legging geeft meer diepgang vanuit de leer van de kabbala. 

De duiding van alle leggingen en kaarten is een samenspel tussen jou of de groep, en Joko.

Ten aanzien van de Tarot zijn er diverse mogelijkheden:

  • Bij een individuele Tarot sessie sta jij centraal; je kunt een vraag inbrengen, of je laten verrassen. Focus op jou en jouw ingebrachte vraag, de kaarten laten je zien wat er speelt en wat er nodig is.
  • Bij de eenmalige workshop Introduction to Tarot is er een korte uitleg over de kaarten waarna je aan de hand van persoonlijk getrokken kaarten de symboliek en betekenis van de kaart krijgt uitgelegd. Afhankelijk van de grootte van de groep is er ruimte voor een tweede kaart. De workshop duurt ongeveer anderhalf uur. 
  • Bij de cursus Teaching of Tarot verken je in een aantal sessies de aspecten van de Tarot, van de symbolen tot de verschillende leggingen. Naast uitleg over de kaarten is er ruimte voor ervaring opdoen in het leggen van kaarten. Zo leer je de interpretatie van kaarten toepassen.