Over Joko

Joko heeft naast haar Licht op Transformatie praktijk een vaste baan in het hoger onderwijs. Zij geeft lessen in ICT gerelateerde en bedrijfskundige vakken op de Hogeschool van Amsterdam. Binnen de HvA coacht en begeleidt ze ook studenten en collega’s. Die rol past haar zo goed, omdat ze altijd al een speciale belangstelling heeft gehad voor het menselijke en sociale aspect van werk en leven.

Joko werkt vanuit de overtuiging dat iedereen een unieke bijdrage heeft in het leven. Iedereen is op deze plaats en in dit leven omdat dat een toegevoegde waarde heeft. Het is de uitdaging om op zoek te gaan waarom jíj hier bent. Joko doet niets liever dan ervoor te zorgen dat jij dit soort vragen rondom jouw bestaan kunt beantwoorden. Ze opent je bewustzijn op andere niveaus en maakt daarmee persoonlijke transformatie mogelijk.

De instrumenten die ze daarvoor kiest kwamen niet toevallig op haar pad. 

Naast de paplepel lagen de Tarot kaarten al op tafel.  Toen ze volwassen was, leerde Joko zelf ook om de kaarten te leggen en te interpreteren.

Later kwam ze in aanraking met The Transformation Game die werd ontwikkeld door Joy Drake & Kathy Tyler bij de Findhorn Foundation. Bij deze spirituele gemeenschap in Schotland werd Joko opgeleid tot gecertificeerd begeleider van The Transformation Game. 

Haar persoonlijke stijl omschrijft ze als vriendelijk, open, eerlijk, nieuwsgierig en holistisch. Ze benadert alles en iedereen met een positieve houding. Ze benadrukt dat ze ook stevig geaard is. Die eigenschap vertaalt ze in praktische en toepasbare adviezen voor jou.